Архив: Булфото

79-годишна жена от Петрич е станала жертва на телефонни измамници, дала им е 1100 лева и 300 долара, съобщиха от полицията в Благоевград.

На 19 август жената получила телефонно обаждане от мъж, който се представил за полицейски служител и съобщил, че е необходимо нейното съдействие за залавяне на телефонни измамници. 

За целта петричанката оставила около 1100 лева и 300 долара на външната страна на входната врата на жилището си. По случая е образувано досъдебно производство.

Областната дирекция на МВР отново призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане настояват да получат парични суми.

При провеждането на полицейски операции, органите на МВР разполагат със собствени средства и няма практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки, е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и да позвънят в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase