Архив: Булфото

Четирима мъже, участвали в телефонни измами в Монтана през януари и февруари т.г., разкриха криминалисти от ОД на МВР в Монтана, съобщиха от полицейската дирекция в града.

Двама мъже на 19 и 21 години от Козлодуй са криминално проявени. Те са участвали в три телефонни измами. На 24 януари т.г. заблудили жена на 67 години от Монтана, че участва в полицейска операция за залавяне на телефонни измамници и взели от нея 6750 евро.

На 6 февруари т.г. по същия начин бил измамен мъж на 77 години, който хвърлил от балкона си 2400 лева. На 8 февруари бил измамен човек на 89 години, който хвърлил от терасата си 950 лева и 30 грама злато.

Другите двама разкрити измамници са криминалнопроявените на 29 и на 25 години от Карлово. На 14 февруари т.г. те заблудили 81-годишна жена от Монтана, че помага за залавяне на телефонни измамници. Първия ден тя хвърлила от балкона си 11 360 лева, а след това оставила още 23 500 лева до кофа за боклук на улица "Варенишка" в Монтана.

Срещу четиримата са образувани досъдебни производства, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

От началото на годината в Монтанско са станали над 60 телефонни измами, в някои от случаите жертвите са дали по 25 000 лева и повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase