Снимка: архив Reuters

Мъжът, който се простреля с газов пистолет в слепоочието при проверка за наркотици от "Пътна полиция", е приет с опасност за живота в "Пирогов", съобщи директорът на СДВР Ивайло Иванов на брифинг в Съдебната палатаа.

"Колеги от отдел "Пътна полиция" са видели автомобил, който се е движил неадекватно по пътното платно. Предприели са действия по спирането на автомобила. Лицето е било във видимо неадекватно състояние. Направена му е проба за алкохол, която е отрицателна, след това е бил тестван за наркотици", каза Иванов, съобщи "Фокус".

Още по темата

От направените тестове е станало ясно, че мъжът е използвал метадон и марихуана.

"В такъв случай процедурата е лицето да бъде задържано. Заключвайки автомобила си, той е извадил газов пистолет, допрял си го е до слепоочието и се е прострелял", коментира Ивайло Иванов.

Той поясни, че мъжът към момента е в "Пирогов" с опасност за живота. По думите му мъжът е криминално проявен. Ивайло Иванов допълни, че винаги в такива случаи има вътрешна проверка.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова поясни, че за този случай е уведомена Софийска районна прокуратура за склоняване към самоубийство.

"В рамките на разследването на прокуратурата ще се изяснят всички действия", допълни Румяна Арнаудова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase