Архив: Булфото

Състав на Разградския районен съд осъди на една година и 6 месеца лишаване от свобода при строг режим рецидивист за кражби, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

За 44-годишния подсъдим това е 12-а присъда, като престъплението е извършено само 14 дни след освобождаването му от затвора в Белене, където изтърпял поредната ефективна присъда.

През периода от 3 до 5 април той проникнал в избеното помещение на жилищен блок в Разград, откъдето откраднал велосипед, който по-късно предал.

В същия период от време 44-годишният мъж по идентичен начин разбил вратата на избено помещение на друг адрес в Разград. Откраднал месни консерви и още един велосипед, който също предложил за продажба.

След задържането му двата велосипеда са открити и върнати на собствениците им. Стойността на вещите са оценени на 478 лева, от които са възстановени 270 лева на собствениците им.

До присъдата на Разградския районен съд се стигнало, след като подсъдимият поискал делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие, пише "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase