Снимка: Кадър "Нова тв"

Жилището на адвокатката на Ценко Чоков Цветелина Йотова е запалено с коктейл Молотов на 7 октомври, оплака се тя.

Жената посочила в полицията няколко души, в които се съмнява и един от тях е синът на Лунгара Веселин Попов-Младши. Йотова твърди, че преди половин година той я заплашил, че ще я подпали.

Цветелина Йотова разказа пред Нова тв, че съседите й се обадили, че вратата гори, понеже не била в града. Казали, че вътре било страшно.

"Веселин беше приятел със сина ми. Бяха съквартиранти във Варна. Баща му го беше изгонил и живееше вкъщи. Готвила съм му, а сега какво става", недоумява жената, която е близка на Ценко Цоков. Кметът на Галиче и бащата на Веселин - Лунгара са в конфликт от години. Сега и двамата са в ареста.

Още по темата

"Не съм заплашвал тази жена", казва по телефона Веселин Попов-Младши. "Тя е близка на Ценко, заедно откраднаха много земи, а синът й имаше лаборатория за синтетични наркотици, разпространяваше дрога. Това е публична тайна", допълни той.

Междувременно Веселин Попов-Лунгара, известен като най-големия враг на задържания кмет на Галиче Ценко Чоков, остава в ареста за постоянно.

Съдът в Бяла Слатина се мотивира, че последното си престъпление Лунгара е извършил в условията на рецидив и с възможността да се укрие от органите на правосъдието.

Попов бе осъден преди два месеца от Окръжния съд в Монтана на 8 години затвор. Той обаче не бе пратен зад решетките, защото обжалва присъдата си пред по-горната инстанция.

Първоначално Лунгара бе обявен за издирване и бе задържан в четвъртък миналата седмица за 72 часа по искане на прокуратурата.

Той бе обвинен за отправени заплахи за убийство към Цветелина Нелова, жената на Чоков и е разследван като поръчител за нападението над служебната кола, с която гардове пазят многобройните имоти на Ценко Чоков в Галиче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase