Снимка: Черно море

Къща с лозе горят над варненския кв. "Възраждане". Около 13:45 часа, на тел. 112, е получен сигнал за пожар, възникнал във вилна постройка и сухи треви, намиращи се в местност Сълзица, съобщиха от ОДМВР – Варна.

Причините за пожара не са ясни. Пламъците са обхванали и гората в близост, предаде ИА "Черно море". Къщата е на варненско семейство и тя се обитава целогодишно.

Строим дома си от 13 години, каза нейният стопанин. Според него пламъците са тръгнали от втория етаж, но и той не е наясно как е станало това. В момента противопожарни екипи се борят с огъня. Работата им се затруднява от силния вятър в района.

На място има пет противопожарни автомобила. Няма пострадали хора, няма хора в риск. Теренът на произшествието е трудно достъпен. Огънят се е разпространил в близост до пътя за село Каменар, поради което се наблюдава силно задимяване в района и видимостта е намалена.

Възможно е временно преустановяване на движението в двете посоки. Предстои да се изясняват причините за пожара и засегнатата площ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase