Християн, едното от пострадалите момчета; Снимка: bTV

Апелативният съд остави в ареста футболните фенове, които нападнаха с юмруци и ножове две 17-годишни момчета в София.

На 19 юли левскарите от фракцията "Синя хунта" пребиха 17-годишния Християн. Час и половина по-късно футболната банда налетяла с брадви и на връстника му Атанас.

Още по темата

Единият от задържаните ученици е само на 14 години, а именно той се проявил с най-голяма жестокост.

Непълнолетният хулиган многократно е задържан за кражби, грабежи, наркоразпространение, хулиганство. Той и други двама - на 18 и 19 години, са обвинени в опит за причиняване на смърт по хулигански подбуди.

След последните нападения над младежи в София една снимка се разпространява масово в квартал "Зона Б-5" в София. Твърди се, че това е бандата, която жестоко преби 17-годишните Християн и Атанас, съобщи bTV.

Сред заснетите са и задържаните. Освен ножове и брадви, те използвали и кучета, за да сплашват жертвите си.

"Хванаха едно момче, пуснаха питбули срещу него. В "Зоната" има тунели, сваляли са там клошари и са правили ММА боеве", разказа човек от квартала.

Любимият им знак очевидно е средният пръст. Демонстрират силата си с оръжия. На общата снимка се вижда Явор - син на Мартин Първанов - Лудия, наркобос от близкото минало, който оцеля след стрелба преди 9 години.

Явор е написал, че се занимава с "кражби и продажби" за "Левски София 1914". Снимал се е с пакет с неясно съдържание, за което е коментирал - "на закуска, обяд и вечеря ям само растения".

Един от сборните пунктове на бандата е столично заведение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase