Пострадaлият Християн, Снимка: bTV

Колят ми детето като прасе до Първо районно, където има камери!, коментира Ивелина Вескова, майка на 17-годишния младеж – Християн, който бе пребит и наръган преди дни близо до столичното Първо РПУ.

Тя заяви, че синът й бил нападнат от 8 или 9 момчета, фенове на футболния отбор "Левски", защото имал на ръката си надпис на ЦСКА, татуиран заради бас.

"Нападателите са 8 или 9 момчета. Единият, който най-много е бил сина ми, е имал много татуси на единия крак и по-малко на другия. Синът ми е бил с приятели, но бил единственият на земята и затова него най-много са го били", каза още майката пред bTV.

Още по темата

Тя бе категорична, че синът й по никакъв начин не е провокирал биячите. "Единственото, което има, е надпис с година на ЦСКА на ръката. Той дори не е такъв фен, просто са се хванали на бас с негов приятел. А и няма как това да е провокирало, тъй като е бил облечен и надписът не се е виждал", каза тя.

"Утре ще си говорите с фен на ЦСКА и ще дойдат да ви наръгат! Тук става дума за деца на 17 години, които ходят и се бият под път и над път", възмути се още Ивелина Вескова.

Припомняме ви, че в нощта на 18 юли две 17-годишни момчета бяха нападнати, бити и наръгани с нож в столицата. Едното беше намушкано на метри от 1-во РПУ в столицата, а неговият връстник бе пребит и също наръган на спирка на градския транспорт.

Първият сблъсък става пред очите на десетки свидетели. Младежът, заедно с приятели, търсили покемони. Когато отишъл на "хване" поредния се появили насилниците. Най-сериозно пострадал е Християн. Има 12 срязани сухожилия и спукване на черепа.

"Синът ми каза, че усетил как нещо го ударило по главата. Паднал на земята и видял само, че му тече кръв от главата. Обърнал се и видял малка лопата. Целите му дрехи са в дупки", каза още майката.

Другият наръган младеж разказва, че биячите му извикали "ЦСКА", а той им се усмихнал. Това ги провокирало.

За престъплението са задържани 13 души, на възраст между 16 и 19 години. Само един от тях не е криминално проявен. В тях са открити брадви, по които има кръв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase