Снимка: архив Булфото

Стрелбата по Митьо Очите в "Слънчев бряг" е свързана с други престъпления като изнудване, трафик на хора и разпространение на наркотици.

Разследването на престрелката и на другите криминални прояви, е поето от Специализираната прокуратура.

Още по темата

Днес под нейно ръководство в курорта, станал арена на мафиотската престрелка, бяха извършени интензиви следствени действия, съобщиха от Главна прокуратура. По време на акцията са били задържани 7 души, четирима се издирват.

На място в град Бургас прокурори от Специализираната прокуратура преценяват основанията за повдигане на обвинения на задържаните лица. Повече информация за акцията ще бъде предоставена утре от Специализираната прокуратура.

По-рано днес бургаски медии информираха, че в заведението, в което с Очите бе прострелян, а един от гардовете му убит, бе проведена възстановка на събитията от кървавата вечер. По време на нея са били задържани собсвеникът на ресторанта 4you Божо Кравата и още шестима от неговите хора.

Митьо Очите бе прострелян тежко на 8 юни вечерта. Тогава той и групата му от десетки приближени влязоха в заведението на Божо Кравата, където бяха посрещнати от дъжд от куршуми. Разследването все още не е обявило официално какви са причините за кървавата разправия.

Очите бе настанен в Бургаската болница, където остана до снощи. В късните часове на деня той бе транспортиран в София заради усложнения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase