Снимка: bTV

25-годишен охранител на дискотека в Пазарджик е задържан за нанесен побой на клиент, съобщиха от полицията, цитирани от "24 часа".

Пострадалият Стефан Димитров, на 32 години, е настанен в неврохирургията на пазарджишката болница с черепно-мозъчна травма, но без опасност за живота.

Още по темата

Сигнал за инцидента бил подаден около 4ч. в неделя сутринта. Стефан, съпругата му Спаска и техните кумуве празнували рожден ден в дискотеката. В ранните неделни часове охранителите на дискотеката предупредили мъжа, че заведението затваря и трябва да напуснат. Самият Стефан разказва, че не чул какво точно му казват и попитал до колко работи дискотеката. Това дало повод на охранителите да го изведат насила извън заведението и да го пребият, твърди пострадалият.

Охранителят е задържан, след като са проверени записите на видеокамерите и са разпитани свидетели на инцидента. Той твърдял, че пострадалият клиент бил много пиян, дължал се грубо и обиждал охранителите, което предизвикало побоя.

От болницата в Пазарджик съобщиха, че Стефан има наранявания по главата и тялото, но е контактен, адекватен и няма неврологични травми. Ще бъде наблюдаван няколко дни и изписан. Тепърва ще се установява дали черепно-мозъчната травма е била предизвикана от удари, или падане на земята.

Само два часа преди инцидента въпросната дискотека, както и други заведения в центъра на града, са били обект на полицейска проверка, но нарушения не са били открити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase