Снимка: архив, Булфото

Районният съд в Благоевград уважи искането на Районна прокуратура - Благоевград, за определяне на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" и остави в ареста Мартин Филипов и двамата полицейски служители Стефан Филипов и Петър Кънев.

Още по темата

Тримата мъже бяха арестувани по време на специализирана акция за трафик на жени и сводничество.

На този етап с доказателствата по делото се установиха наличието на предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение и по отношение на тримата обвиняеми, независимо че са за различни обвинения за всеки един от тях, каза пред БТА съдията по делото Владимир Пензов след оповестяването на определението на съда около 19.15 часа днес.

Делото за мярката бе гледано при закрити врати. Днешното определение на съда може да се обжалва пред Окръжния съд.

От прокуратурата припомниха, че на Мартин Филипов са повдигнати обвинения за набиране, транспортиране и приемане на лица с цел да бъдат използвани за развратни действия, на полицая от Първо РУП в Благоевград Стефан Филипов - за лично укривателство и издаване на служебна информация, а срещу полицейския инспектор от сектор "БОП" в Благоевград Петър Кънев - за лично укривателство.

До задържането им на 1 юни в гр. Благоевград се стигна след разследване, продължило повече от месец, след подадена жалба от една от жертвите на сводника за упражнявано насилие и тормоз, припомниха още от прокуратурата.

Впоследствие са били използвани СРС, които разкрили участието на служителите на реда в престъпната дейност. Под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Благоевград, продължават да се извършват процесуално-следствени действия по досъдебно производство за трафик на жени.

Провеждат се разпити на свидетели, както и обиски и претърсвания, за които е получено предварително разрешение от съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase