Снимка: Gettyimages
Мъж от Брацигово се превърна в измамник по неволя, след като без негово знание стана част от схема на телефонни измамници.
 
Георги е бил нает като куриер. Оказало се, че вместо това да е нормална работа, негови работодатели са били телефонни измамници, а той е трябвало да извършва престъпления.
 
Въвлечен е в схемите от непознат човек, представил се като Митко. Мнимият работодател  му обещал съблазнителни доходи, срещу които да събира поръчки за дограми в Пазарджишка област, обяснява Георги пред Нова тв.
 
Въпреки съмнението, човекът тръгва да събира пари от два адреса в Пещера. На първия го чакал възрастен мъж, който му дал плик с 400 лева в него. Пишело, че са за маслени радиатори, а според уговорката трябвало да са за дограма.
 
Тогава Георги се усъмнява, но все пак отива и на втория адрес, където възрастна жена му дава 2060 лева и обяснила, че са за климатик.
 
След срещата и с нея мъжът решил да не предава парите на работодателите си и отишъл право в полицията. Там разказва историята и връща парите на хората, от които ги е взел.
 
Телефонният измамник Митко обаче така и не е открит от органите на реда. Полицията в Пещера продължава разследването по случая 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase