Снимка: bTV

Около 50 човека, предимно млади мъже и тийнейджъри в момента са се събрали пред Съдебната палата в Бургас на митинг в подкрепа на 30-годишният Петър Низамов-Перата.

Още по темата

Те се бяха подготвили с плакати с надписи срещу Българския хелзинкски комитет, развяват трикольори и скандират "Пуснете Перата" и "Мигрантите навън". Чуват се възгласи и срещу главния прокурор Сотир Цацаров, пише "24 часа".

Протестът беше съпътстван и от сериозно полицейско присъствие, тъй като в социалните мрежи организаторите призоваваха за тежки машини, които да сринат съдебната сграда.

Вчера прокуратурата в Бургас повдигна обвинение за три отделни престъпления на Петър Низамов-Перата и го задържа за 72 часа.

Перата бе арестуван, след като пусна в социалните мрежи видеоклип как няколко мъже връзват със "свински опашки" ръцете на трима афганистански граждани.

За това престъпление законодателят е предвидил наказание до 6 г. лишаване от свобода.

Предстои утре районният съд в Малко Търново да разгледа искането на прокуратурата за залагането на Петър Низамов на постоянна мярка задържане под стража.

В хода на делото чуждите граждани са разпитани пред съдия от Районен съд Малко Търново, като предстои извършването и на процесуални действия с цел разпознаване на извършителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase