Снимка: архив Bulphoto

Хлапак тайно се вмъкнал посред бял ден в кметството на монтанското село Громшин и задигнал телефона и ножа на кмета Андрей Кръстев, разказва "Труд".

Невръстният обирджия е заловен и е върнал открадното. Това обаче не е първата кражба на момчето от кмета, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Ударът на малчугана е бил направен на 15 март по обед, когато управникът заключил кабинета си и се прибрал в къщи. 13-годишният Иван обаче се промушил през отворения прозорец и прибрал оставените на бюрото мобилен телефон и джобно ножче.

Полицаите запретнали ръкави, почнали разследване и установили - Иванчо е откраднал вещите на стойност около 150 лева. Майката на момчто лично го домъкнала за ухото, за да върне плячката.

Криминалистите разкрили лесно кражбата – миналата година същият хлапак пак обра кмета на Громшин. Тогава го издебна да влезе на обед в дома си, вмъкна се в колата му и задигна от портфейла му 42 лева. Други 50 лева обаче остави.

"Иванчо нещо ме е взел на мушка. Не съм засегнал нито него, нито семейството му, но сигурно си мисли, че като съм кмет съм богат!", коментира Кръстев.

В семейството на Иванчо има още три деца, родителите му са бедни, но той ходи на училище, разказаха местни жители. Въпреки безработицата и беднотията в Громшин няма много кражби, най-много пати кметът, споделят селяните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase