Снимка: Булфото

Общ преглед

Екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма успяха да проникнат в жилището в столичния квартал "Стрелбище", където бивш полицай се е барикадирал от вчера.

Още по темата
За да влязат в една от стаите на апартамента, униформените са използвали и стълба, съобщава БТА.

В резултат на акцията болната и трудноподвижна съпруга на мъжа вече е в безопасност, каза главният секретар на МВР Георги Костов. Малко преди 13 часа тя бе изнесена от апартамента на носилка и е откарана в столична болница. Жената има здравословни проблеми, но те не се дължат на агресия на съпруга й спрямо нея, посочи Костов.

Той допълни, че преговорите с бившия полицай продължават, защото той все още отказва да се предаде. Мъжът се е заключил в една стая и все още не знае, че съпругата му вече не е в апартамента.

"Съпругата на г-н Коджаков е в безопасност. Наши колеги са вътре при нея и сега от тук нататък започва един сложен преговорен процес. С него ще направим всичко възможно да съхраним неговия живот и здраве", посочи Георги Костов.

По думите му към момента са предприети множество тактически действия.

Както Dnes.bg съобщи, мъжът е 69-годишен бивш полицай. Разговорите с мъжа продължават от 17.00 часа вчера, когато на тел. 112 бе подаден сигнал за инцидента. Дъщерята на пенсионирания полицай тогава съобщи, че той се е барикадирал в апартамента заедно с трудноподвижната си съпруга.

Преди няколко часа барикадиралият се от вчера бивш служител на МВР произведе и изстрел срещу служител на МВР. При инцидента за щастие няма пострадали.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар