Снимка: Архив Булфото

Жителите на Средец са притеснени след опита за обир на инкасо автомобил. Вчера двамата братовчеди Христо и Бойко Борецови нападнаха колата с пистолет, а един от служителите на инкасо фирмата простреля Христо и минути по-късто той почина.

Още по темата

"Жителите на нашия град са много развълнувани. Такова тежко криминално престъпление не се е случвало в нашия град", каза кметът на община Средец Иван Жагов.

"Много бях притеснена. Това е един спокоен град, не съм се притеснявала за семейството си, за детенцето си. Не смея да се показвам навън, затварям врати, прозорци", сподели и жителка на Средец.

Бивша съученичка на простреляния Христо пък сподели, че е потресена от случилото се.

"Учудих се много. Не съм очаквала, бях много потресена. Много добри момчета бяха, не знам защо така се е случило. Занимаваха се с фитнес", разказа момичето.

"Видях как едното момче тича по улицата, той носеше маска", добави и жена, живееща близо до пощата в Средец. Други хора от града пък са видели второто момче как се опитва да избяга от мястото.

По неофициална информация Христо е уволнен преди дни от охранителната фирма, тъй като шефовете му са го видели как спи на работно си място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase