Снимка: 24 часа

Бивш военен се самоуби днес в парк в Шумен, съoбщава "24 часа". 55-годишният Николай Тосков стрелял със законния си пистолет "Макаров" в гърдите си, точно уцелил сърцето си и умрял на място.

"Искал е да изглежда красив в смъртта, затова не е стрелял в главата си", коментираха полицаи. Тялото е било намерено днес около 10 часа, буквално минути след изстрела, зад новата астрономическата обсерватория на Шуменското плато.

По непотвърдена информация преди да си посегне Николай се е обадил на тел. 112, описал мястото, където се намира и казал, че след малко тук ще има труп.

От спешния телефон веднага се свързали с дежурния в полицията и към мястото тръгнала патрулка. Докато стигнат обаче той вече се бил прострелял. До мястото не е намерено писмо, мъжът е имал документи в себе си, бил по анцуг, пуловер и яке.

Преди да се простряла свалил якето си и го поставил под разпънат чадър, защото цялата сутрин в Шумен валяло дъжд. После повдигнал пуловера, за да уцели точно сърцето си или да не пробие дупка в дрехата си.

Криминалистите открили гилзата с металотърсач. От ръцете му криминалистите снели и натривки, за да е сигурно, че е стрелял сам. Аутопсията е насрочена за утре. Мъжът няма семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase