Снимка: Dnes.bg

Трета кола, управлявана от неправоспособен водач, е причинила тежката катастрофа, станала снощи на пътя Пловдив - Първомай, в района на Кемера. Това съобщиха за Dnes.bg от полицията в Пловдив.

"Фолксваген Голф" със софийска регистрация, пътуващ в посока Пловдив се размаза в немския "Мерцедес". Голфът влязъл в насрещното движение, след като БМВ, управлявано от 35-годишен мъж от Ново село, го ударил отзад. След което се стигнало до адския сблъсък.

Още по темата

Според първоначалните данни, лек автомобил със софийска регистрация се завъртял на пътя и се врязал в насрещно движещия се "Мерцедес". На място са загинали двама столичани от първата кола – 46-годишният шофьор и негов спътник, на 44 години.

В болница за наблюдение са настанени трима чужденци, пътували в мерцедеса – водачът на 46 години, 45-годишна жена и 20-годишен младеж.

"В хода на предприетото разследване служители от сектор „Пътна полиция” установили, че причината за сблъсъка бил лек автомобил БМВ, който се е движил с несъобразена скорост спрямо метеорологичната обстановка и поради неспазена дистанция ударил отзад "Фолксваген"-а", казаха още от МВР-Пловдив.

Неправоспособният водач на 35-години от Ново село напуснал местопроизшествието, но след кратко издирване тази сутрин е установен и задържан.
 
Образувано е досъдебно производство и работата на разследващите продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase