Снимка: архив Булфото

Шефът на фонд "Научни изследвания" Николай Христов е арестуван за убийство. Инцидентът е станал на 14 юли, но МВР едва днес съобщи официално за него.

Според информацията на полицията историята се е разиграла около 18.40 часа на ул. "Цанко Церковски" в столицата. След получаването на сигнала униформени и Бърза помощ пристигнали на мястото на инцидента, където заварили прострелян смъртоносно 55-годишен мъж. На място бил задържан и извършителят – 57-годишният Н.Х.

По случая било образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура на Н.Х. било повдигнато обвинение за предумишлено убийство. Наложена му е и мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа. По-късно тя е удължена в постоянна.

Николай Христов е бивш депутат от СДС в 36, 37 и 38 Народно събрание, зам.-председател на Демократическата партия, пише "24 часа". Според изданието жертвата на Христов е негов приятел по чашка. Той го убил в дома си в пияно състояние.

Николай Христов оглави фонд "Научни изследвания", след като предишния шеф бе уволнен заради раздаване на пари на приближени. Назначаването на Христов бе атакувано с аргумента, че той не е от научните среди.

Макар и в ареста името на Христов продължава да стои като управител на фонда в интернет страницата на образователното министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase