Снимка: Булфото, архив

Мъж на 64 години бе пребит до смърт в центъра на Правец от група млади роми заради забележка. След проведено издирване под ръководството на Софийска окръжна прокуратура извършителите на убийството са задържани, отчитат от МВР.

Нападателите са двама младежи от ромски произход, съответно на 15 и 18 години.

На 6 март около 18.40 часа вечерта на тел. 112 e постъпил сигнал за открит мъж в безпомощно състояние в центъра на град Правец. Изпратените на място полицейски служители установили, че 64-годишен местен жител е починал вследствие на нанесен побой.

По информация на "24 часа" повод за нападението над мъжа била забележка, която той направил на четирима младежи. Мъжът се възмутил, че те подмятали неприлични думи на няколко жени, които минали покрай тях. Забележката му обаче не се е харесала на момчетата, които налетели на бой.

След проведено разследване още същата вечер били задържани четирима младежи. В хода на разследването станало ясно, че убийците са двама от тях. Те са задържани за 72 часа. Очаква се след това Софийската окръжна прокуратура да поиска постоянен арест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase