Снимка: архив Булфото

Мъжът, който почина след побой с бухалки в Берковица, е бил служител в общината. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана, цитирани от БТА.

Както Dnes.bg писа по-рано 31-годишният мъж е бил  убит с бухалки и други твърди предмети в неделя следобед. Побоят е станал в апартамент в Берковица, след него мъжът е бил настанен в болницата в града с наранявания на главата и ръцете. Първоначално е бил в съзнание, но по-късно състоянието му се е влошило и той е починал.

Още по темата
От полицията уточниха, че убитият е Стефан Васков Попов. Нападателите му са хванати час след като младият мъж е починал. Всеки от тях е с криминално минало. Единият от тях, 24-годишният С.Д., е бивш граничен полицай. Наскоро е бил уволнен дисциплинарно заради взет подкуп от шофьор в старопланинския проход Петрохан.

От общинската администрация в Берковица обясниха, че Попов е бил много кротък и скромен служител. Бил назначен на работа през септември миналата година. Работел е като технически сътрудник, завеждал е кореспонденцията на общината и е отговарял за писмата на гражданите.

Работел е по програма за наемане на работа на хора с трайни увреждания, тъй като е имал степен на инвалидностзаради проблеми със сърцето.

Все още се разследва каква е причината за побоя над Стефан Попов, обявиха от полицейската дирекция в Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase