Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos

В полицията в Бургас са подадени няколко жалби от действащи адвокати, които сигнализират, че са извършени опити да бъдат измамени по телефона. Досега реални потърпевши няма, съобщават от ОД на МВР.

В измамната схема се използвани имена на реални полицейски началници от Бургаски регион. Измамниците се свързвали с адвокати по стационарни и мобилни телефони, и са заявявали, че в дадено районно управление е "задържан" чужденец, разполагащ с парични възможности.

Юристът е "канен" да стане служебен защитник на чужденеца, но за целта било необходимо "закупуването" на ваучери за мобилни телефони, чиито номера да бъдат "продиктувани" за "нуждите на разследването".

Себестойността на платените суми щяла да бъде "възстановена" от чужденеца при "освобождаването" му от арестните помещения.

До момента са регистрирани няколко опита за телефонни измами, но реални потърпевши няма, тъй като адвокатите са се свързали директно с полицейските началници или с полицейските структури, констатирайки наличието на престъпни намерения спрямо тях. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase