Снимка: Impact Press Group

Жители на град Джебел излязоха днес на протест срещу 18-годишния Мерт, който е задържан за двойното убийство на 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда в края на април в родопския град.

Както Dnes.bg съобщи, двете бяха намерени мъртви на 26 април т.г. в апартамент в Джебел след сигнал от съседи Двете убийства са извършени с брадва, вероятно в нощта на 20 срещу 21 април.

Още по темата
Протестиращите поискаха най-тежкото наказание, което може да се наложи на убиеца на майката и детето. Те поискаха и среща с директора на ОД на МВР-Кърджали комисар Петко Деведжиев, който да ги успокои, че убиецът няма съучастници.

Хората от Джебел поискаха от полицията и да вземе мерки за прочистване на града от наркоразпространители.

При пристигането си комисар Деведжиев обясни, че не може да отговаря на въпроси по случая с двойното убийство заради следствената тайна. По отношение на разпространението на наркотици в града той отбеляза, че на Районното управление в Джебел ще бъде направена пълна вътрешна проверка, която ще обхване всички сигнали срещу наркоразпространението и какво е свършено по тях.

Комисар Деведжиев обеща на местните, че ще направи всичко възможно да осигури специалисти от Института по психология на МВР, които да разговарят с тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase