Снимка: архив, Булфото

57-годишен психично болен мъж е настанен в пловдивски диспансер, след като буйствал и нарушавал тишината в блока, съобщиха от МВР.

Вчера около 20.00 часа в Шесто РУП-Пловдив бил получен сигнал от живущи в жилищен блок, че техен съсед блъскал врати в дома си на 15-ия етаж, тропал по тръбите на отоплителната система, хвърлял през прозореца пиратки и буркани и се заканвал на съседите си.

На място били изпратени полицейски служители, които заедно с домоуправителя били „посрещнати“ от мъжа с нож и лопата. Мъжът препречил вратата със стар бойлер и се скрил в една от стаите на жилището.

Малко по-късно било установено, че 57-годишният се води на отчет в Център за психично здраве, срещу него има регистрации за хулиганска проява и незаконно придобито оръжие и боеприпаси.

Започнали незабавните действия по неутрализирането на мъжа, като на място пристигнали допълнителни екипи заедно със служители от сектор „Специализирани полицейски сили” и двама психолози от дирекцията.

Близо час специалистите беседвали с пловдивчанина в опит да бъде изведен доброволно от апартамента. След категоричния му отказ спецполицаите пристъпили към неговото обезвреждане и задържане.

Мъжът оказвал яростна съпротива, което наложило използването на помощни средства. По време на схватката е получил порезни рани по тялото от падане върху разхвърляни по пода буркани.

Той е откаран в болница, оказана му е медицинска помощ и по-късно е настанен в пловдивския психодиспансер.

По случая е образувано досъдебно производство.

При направения оглед в апартамента не са открити огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Продължават процесуалните и следствени действия по документиране на случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase