Снимка: архив, Reuters

Посегателство срещу трети джип на депутата от ГЕРБ Антоний Йорданов - този път негово возило осъмна с разбити стъкла. Това се случи, след като в четвъртък други два джипа – на депутата и на съпругата му Татяна Йорданова, която е общински съветник в Пловдив, бяха запалени умишлено. 

Върху задната дясна гума на едната кола бяха открити следи от запалителна течност.

Поредният инцидент е станал във времето между 22 часа вечерта и 6 часа сутринта.

„По случая също е образувано досъдебно производство, като този път то е за унищожаване и повреждане на чуждо имущество”, заяви пред Dnes.bg говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев.

Още по темата
По третия джип щетите са по-малки, разбито е обзорното стъкло на автомобила с камък. На място е извършен оглед от криминалисти. 

От полицията не съобщават версите, по които се работи, а депутатът отказва коментар. От партия ГЕРБ осъдиха инцидентите, като заявиха, че някой в Пловдив много се страхува от тях. 

От централата настояват МВР и прокуратурата да разкрие извършителя. 

„ГЕРБ изразява загриженост от ескалиране на напрежението в сферата на престъпността преди наближаващите избори и очаква от управляващите да осигурят и гарантират реда в страната и сигурността на българските граждани”, казват още от партията на Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase