Виктор Рестис напуска съда на 23 юли. Снимка: Ройтерс

Един от най-крупните корабовладелци и инвеститори в Гърция Виктор Рестис бе изпратен в ареста на 26 юли, след като срещу него бяха повдигнати обвинения за измама и пране на пари, съобщи БТА.

Атински съд съобщи, че 45-годишният бизнесмен е бил изпратен в ареста, преди да бъден изправен пред следствените органи. Той ще трябва да отговаря за липсата на 5,8 милиона евро от заеми, дадени от гръцката FBB (First Business Bank), която е била контролирана от неговото семейство, преди да бъде закрита по-рано тази година.

Рестис бе задържан за разпит във вторник, но категорично отхвърли всички отправени му обвинения, като заяви, че са неоснователни и се базират на лъжливи твърдения на бивш негов служител.

На 26 юли вечерта корабният магнат е бил задържан отново и ще остане в ареста до приключване на разследването.

Рестис притежава няколко кораба и медийна компания, както и 40 на сто от акциите на гръцкия в. "Прото тема". Той е сред финансиралите "Карфур България" и най-прочутия черногорски туристически проект - о-в Свети Стефан.

Рестис е финансирал дружеството "Асос кепитъл", което през 2008 придобива търговския център The Mall на булевард "Цариградско шосе", пише в. "24 часа". През пролетта на 2008 г. представители на фамилията присъстваха и на откриването на мола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase