Снимка: Булфото

Румен Димитров, по прякор Урко, който намушка с нож приятелката си и тя почина, остава в ареста.

Решението беше взето от Варненския окръжен съд, пред който мъжът разказа какво го е накарало да посегне на любимата си.

По думите на 28-годишния Румен двамата с 18-годишната Надежда се събрали да живеят заедно преди 5 месеца. Първо отишли в дома на неговите родители, а след това се преместили при бабата на момичето.

Румен обаче започнал да настоява отново да се върнат при неговите родители, но приятелката му отказала. В деня преди да я намушка, на 1-и април, те спорили и се карали часове наред. 

Още по темата

Вечерта отишли на гости при нейния брат, където се почерпили. Като се прибрали, отново се спречкали. Около 3 часа през нощта в спалнята им Надежда му признала, че обича друг мъж и му предложила да я намушка със стоящия наблизо нож. Румен се опитал да уталожи напрежението, но не успял.

По едно време Надежда станала от леглото и започнала да си събира багажа. След това отново си легнала, а той взел ножа и го забил в шията й. След стореното избягал.

В съдебната зала мъжът обясни, че не е искал да убива любимата си, а само да я нарани, за да остане тя при него. Според събраните до момента доказателства мъжът е използвал голяма сила, тъй като 7,5 см от 11,5-сантиметровото острие на ножа са проникнали в шията на жертвата.

В съдебната зала стана ясно още, Румен е с няколко криминални регистрации и неприключени производства. За престъплението той може да получи 10 или 20 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase