Снимка: Булфото

Служители от сектора "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" в ГДБОП, съвместно с техните колеги от СБОП-Велико Търново са задържали 36-годишен мъж, разпространявалпорнографски материали с участието на непълнолетно момиче, съобщиха от пресцентъра на МВР.

До акцията се стигнало след множество подадени сигнали за съществуващ профил с порнографски клипчета на 12-годишно момиче във форума на сектора "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт".

Задържан е Д. Й. от Дебелец, криминално проявен за кражба. Установено е, че от няколко месеца той склонявал жертвата да участва в създаването на клипчетата и след това ги разпространявал чрез Интернет.

Последвало претърсване на дома на задържания, откъдето антимафиотите иззели компютърна конфигурация и предмети, имащи отношение към престъпна му дейност.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление под наблюдението на Районната прокуратура във Велико Търново. Д. Й. е привлечен като обвиняем и е задържан за 72 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase