Баретата продължава да е в тежко състояние. Снимка: БТА

Стрелбата срещу Златомир Иванов-Баретата не е била с цел той да бъде убит. Стрелецът е професионалист и умишлено не се е възползвал от възможността да простреля Иванов смъртоносно, съобщи Дарик, позовавайки се на разследващи случая.

Нападателят не е преспивал в Търговския дом - сградата, откъдето се предполага, че е стрелял. Той е изучавал терена през деня, когато клошари, които са нощували в таванското помещение, са били навън.

Записите от охранителните камери са некачествени и разследващите не разчитат на тях. Няма камери пред самите входове на Търговския дом.

Още по темата
Стеснен е кръгът от заподозрени поръчители, но към момента няма достатъчно доказателства, за да има задържани.

Полицията работи по няколко версии за атентата срещу Баретата. Сред тях са бизнес отношения и личен мотив. Разпитани са всички от обкръжението на Златомир Иванов, включително и тези, които се смятат за негови врагове.

Междувременно от "Пирогов" съобщиха, че Златомир Иванов вече не е на апаратна вентилация и диша самостоятелно. Той е контактен, но състоянието му остава тежко. Пациентът продължава да е под наблюдение в Централна реанимация.

Припомняме, че Баретата беше прострелян четири пъти на влизане в Съдебната палата на 29 януари. Той има увреждане на крайниците, както и на тънкото черво, дебелото черво и пикочния мехур.

При нападението срещу Иванов пострада и гардът му, той беше прострелян в единия крак, но без опасност за живота.
Неизвестният засега стрелец се прицели в Баретата от последния етаж на Търговския дом, който се намира точно срещу Съдебната палата. След стрелбата той е оставил оръжието си и е запалил помещението.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase