Снимка: архив Булфото

Трима мъже и една жена бяха задържани при операция на служители на ГДБОП срещу наркоразпространението в столицата, съобщиха от полицията.

30-годишен мъж, криминално проявен и осъждан за хулиганство, е задържан около 14.00 часа вчера пред жилищна кооперация в София. При обиска у него открили около 5 гр. бяло прахообразно вещество, реагирало положително на амфетамин.

Служителите на ГДБОП установили, че мъжът е купил наркотика от братята – на 25 и на 29 години, и двамата криминално проявени, а по-големият е обвиняем по дело в Германия.

Последвало задържането и претърсване на жилището им. В него антимафиотите открили около 500 гр. бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин, разпределено в 7 плика. Иззети са още 2 електронни везни, 20 мобилни телефона и 3 плика с около 200 гр. канабис.

В хода на операцията в дома на 24-годишна жена от София, в кухненски шкаф, били открити близо 500 гр. От адреса са иззети и 17 000 лева.

Четиримата са задържани в рамките на 24 часа. Образувани са досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 354а под наблюдението на Софийската градска прокуратура, а работата по документирането на случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase