Кристиян Коджуклиев. Снимка: архив Булфото

Кристиян Коджуклиев, сочен за приближен на Димитър Желязков-Очите, е скочил от жилищна сграда в София и е починал на място, съобщиха от полицията за БТА.

Адвокатът на Коджуклиев, Димо Гочев потвърди новината и съобщи, че вчера с клиента му са били в столицата, където Коджуклиев се е явил в Специализирания съд като обвиняем по дело за рекет и изнудване на айтоски адвокат.

Делото мина нормално, нямаше нещо, което да притесни клиента ми, каза Гочев. След делото Коджуклиев е останал в София при свой приятел.

Предвиденото наказание по повдигнатите обвинения на Коджуклиев е до 6 години затвор и конфискация на половината имущество.

Коджуклиев беше известно време и концесионер на ивица на къмпинг "Градина". През април 2008 година пред дома на Коджуклиев избухна бомба. Няколко месеца по-късно беше нападнат и пребит в центъра на Бургас на кръстовище до Новата поща.

На 24 април 2011 година, три месеца след като Коджуклиев бе задържан в ареста, майка му Невенка се хвърли от моста на централния плаж в Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase