Метин Енимехмедов. Снимка: архив Булфото

Нападателят на лидера на ДПС Октай Енимехмедов е брат на Метин, който спечели лек автомобил "Ферари" от Шоуто на Славиу научи БТА от източник от полицията.

Информацията обаче отказа да потвърди директорът на ОД на МВР-Бургас комисар Милен Димитров, посочвайки, че разследването се води в София.

По време на днешната Осма конференция на партията, докато лидерът й изнасяше доклада си, Октай Енимехмедов излезе с пистолет и се опита да стреля по Доган. По първоначална информация оръжието е засякло. Доган успя пръв да се защити като удари нападателя си, а секунди по-късно охраната повали младежа.

25-годишният Октай е известен на полицията с кражби, хулиганство и разпространение на наркотици. Проявите му започват от 2000 година насам. Двамата братя живеят с родителите си в бургаския комплекс "Славейков".

Метин Енимехмедов участва и в конкурса "България търси талант". На 31 август 2008 година Метин, заедно с брат си Октай Енимехмедов и още един младеж пребиха двама мъже пред кафе "Малибу" в Бургас.

На 24 юли 2011 г. около 2.10 часа във Второ Районно управление "Полиция" - Бургас е получено съобщение за възникнало сбиване в района на "Буда бар", разположен на улица "Стефан Стамбалов". Отзовалите се на сигнала полицейски служители забелязали група младежи, гонещи човек от охраната на заведението, които след застигането му започнали да го бият.

Тогава бяха задържани четирима мъже, сред които Окай и Метин Енимехмедови.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase