Снимка: Reuters

34-годишните врачани Цветомир Ц. и Петър К. са задържани днес от служители на РУП- Мездра, непосредствено след извършен грабеж на златарско ателие в Мездра, съобщиха от МВР.

Малко преди 10 часа двамата мъже нахлули въоръжени с автомат „Калашников“ и два бойни пистолета в ателието, което се намира в центъра на града, и привели в безпомощно състояние продавачката.

След получен сигнал за престъплението са предприети незабавни заградителни действия от полицията и след кратко преследване нападателите са били задържани. В тях са открити и иззети около килограм от отнетото злато, както и огнестрелните оръжия.

Цветомир и Петър  са криминално проявени, като единият е с регистрация за грабеж, а другият – за противозаконно отнемане на автомобил.

По-късно стана ясно, че единият от задържаните за обира е брат на съдийка от Районен съд във Враца. Вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди информацията и коментира пред "24 часа": "Всеки пълнолетен гражданин носи отговорност за действията си, не смятам, че може да има връзка между дейността на арестувания и професията на сестра му".

*Информацията е актуализирана към 16 часа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase