Снимка: Bulphoto

Двама криминално проявени са задържани за оказана съпротива на полицейски служители и нарушаване на обществения ред. Това съобщиха от областната дирекция на полицията във Велико Търново.

Снощи около 22,30 ч. пред заведение в Свищов 37-годишният П. П. от русенското село Кривина в явно нетрезво състояние е извършил непристойни действия, нарушаващи обществения ред. На мястото е бил изпратен полицейски екип, който П. П. посрещнал с обиди, псувни и закани.

Той е оказал съпротива, нанесъл е ритници в областта на краката на полицейски служител, направил е опит да скъса пагон от униформата на единия и дърпал за реверите и светлоотразителната жилетка другия полицейски служител.

37-годишният мъж не е изпълнил разпореждането им да прекрати грубото нарушение на обществения ред и е осуетил полицейската проверка. Той е задържан и съпроводен до сградата на полицейското управление в града, където продължил да отправя обиди и псувни към полицейски служители. 

Отказал е да даде кръвна проба за химичен анализ. Същият е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство за хулиганство.

След преглед на ритнатия полицейски служител е установено, че същият е с хематом на коляното.

Същата нощ полицейските служители задържали още един мъж за непристойни действия. В центъра на с. Козловец 46-годишният П. Е., известен на полицията и осъждан за кражби, хулиганства и др., в явно нетрезво състояние е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и е оказал съпротива срещу орган на властта, като е отправил към тях обиди и псувни.

Той не е изпълнил разпореждане на полицейски служител да прекрати грубото нарушение на обществения ред и е осуетил полицейска проверка, като е отказал да предостави документ за самоличност. Дал е кръвна проба за химичен анализ.

Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР и срещу него е започнато бързо производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase