Снимка: БТА

През последното денонощие на българо-турската граница са задържани общо 26 лица, направили опит нелегално да влязат на територията на страната, съобщава пресцентърът на МВР. В 10.30 часа вчера, в землището на с. Крайново, автопатрул е засякъл група от 12 чужденци - четирима мъже, жена и седем деца, преминала нелегално от Турция.

В късните часове снощи, след получен сигнал от интегрираната система за контрол и наблюдение на българо-турската граница, в землището на с. Лесово, са задържани други четирима мъже, пише БТА. Те се представили за палестинци. Техни десетина сънародници са открити от гранични полицаи на гарата на ГКПП Свиленград.

Чужденците пътували в международен товарен влак, превозващ контейнери с керамика от Турция за Германия. Установено е, че на територията на Турция те успели да прорежат пломбиращото въже на единия от металните контейнери и да се укрият в него, а последа възстановят с игла целостта на пломбата. Продължават действията на "Гранична полиция" по пресичане и предотвратяване на опитите за нелегално преминаване през държавната граница.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase