Изгорялата къща, в която загинаха трима души. Снимка: БТА

51-годишният Павел Господинов е човекът, запалил пожара в Созопол, при който загинаха трима души. Той е направил пълни самопризнания, заявиха на пресконференция в Бургас от МВР.

Мотивът на Господинов, който живее в близост до изгорялата къща, е бил неполучена сума пари. Той е бивш хазяин на изгорялата Диана и приятеля й Георги, който единствен оцеля от огнения ад. Двамата дължали на Павел пари за наем от 2009 г.. Не е ясно каква точно е сумата, която е накарала мъжът да подпали семейството.

Неофициално се коментира сумата от 600 лв., но разследващият полицай не пожела да конкретизира.

„Не мога да потвърдя тази сума. Той ми каза само, че не са си оправили финансовите взаимоотношения”, поясни Златко Пеев. По показанията на задържания  той не е предполагал, че вътре имало хора, искал само да ги подплаши, запалвайки входната врата. Огънят обаче бързо обхваща старата сграда, която за секунди се превръща във факла.

Подпалвачът дори дава интервю пред журналисти малко след пожара. В него той си признава, че Георги и Диана му дължали пари за наем, но никога не бил имал резки взаимоотношения с тях.

Още по темата

“Снощи дори му дадох дрехи да се облече (на оцелелия Георги, бел. ред.). Никога не съм търсил саморазправа с тях. Георги има да дава и на други места пари за наем. Просто той изведнъж напусна къщата, но аз съм доволен от него, защото съпругата ми беше със счупен крак и той управляваше нашата кола, тъй като аз бях лишен от правоуправление, но никога не съм се отнасял към него зверски", казва явно гузен, подпалвачът след пожара пред "Фокус".

Срещу него е повдигнато обвинение за умишлен палеж и причиняване на смърт по непредпазливост на трима души. Разследващият полицай Златко Пеев посочва, че това е първоначално обвинение, одобрено от прокуратурата. Господинов е задържан за 72 часа.

Задържаният ще бъде разследван и за опита за палеж на механата срещу старата сграда на МВР в Созопол.

Павел Господинов е криминално проявен и осъждан за шофиране след употреба на алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase