Снимка: Bulphoto

Служители на Районното управление на полицията в Свищов задържаха 42-годишен мъж от същия град за извършени блудствени действия с дете. Това съобщиха от Областната дирекция на министерството на вътрешните работи във Велико Търново.

В петък вечерта в полицейското управление в Свищов е бил получен сигнал, че детето не се е прибрало в дома си след приключване на учебните занятия. То незабавно е било обявено за общодържавно издирване.

Разпитани сабили всички, с които детето последно е контактувало, извършена е проверка на маршрута по който се е движело, проверени са били всички денонощни заведения и магазини в района. Проведени са разговори с близките му и със съучениците му. Приведен е в известност криминалния контингент в града. Проверени са и всички изоставени постройки в района, където би могло да се укрие.

На следващия ден е получен сигнал от 42-годишен мъж от крайдунавския град, който заявил, че е намерил дете, което прилича на издирваното. В хода на разследването станало ясно, че същото в петък е било подведено от непознат мъж и отведено в дома му, където са извършени блудствени действия с него и е държано заключено през цялата нощ.

След проведени незабавни действия по разследването полицейските служители влезли в дирите на извършителя. Това е 42-годишният И. А. Същият е установен и задържан в жилище на свои роднини в свищовско село.

Мъжът е известен на полицията за същите деяния. Привлечен е в качеството на обвиняем за извършени блудствени действия с малолетно лице и противозаконно лишаване от свобода на детето. Взета му е мярка за неотклонение "подписка".

В разследването участие са взели още служители на Център за обществена подкрепа – Свищов, Отдел за закрила на детето и служители на Гранична полиция. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase