Снимка: Булфото

Възрастно семейство от Смолянско стана поредната жертва на телефонни измамници, съобщиха от полицията.

Около 12:00 часа вчера в дома на възрастните хора в село Славейно иззвънял телефонът. Слушалката вдигнала 72-годишната жена. Непознат мъж, представяйки се за доктор от пловдивска болница, съобщил, че дъщеря й е в болница - паднала и счупила таза си. Измамникът казал на жената, че е необходима спешна операция, иначе детето им ще остане инвалид и никога повече няма да ходи сама. За да бъде пострадалата подложена на спасителната операция обаче, се налагало някой да заплати сумата от 8 400 лева.

Малко по-късно телефонът отново иззвънял. Този път се обадила жена, представяща се за дъщеря им, която през сълзи потвърдила на 72-годишната жена, че се нуждае от спешна операция.

Объркани и силно разтревожени за състоянието на детето си, двамата веднага отишли в Смолян и изтеглили от банка спестяванията си. Около 15:30 предали необходимата сума на непознат млад мъж, който ги очаквал пред смолянската Стоматологична клиника.

Наглостта на мнимия доктор обаче не стигнала до тук. Малко по-късно той отново позвънил на смейството. Този път измамникът им заръчал да закупят ваучери за мобилен телефон на стойност 50 лева. Семейството и този път доверчиво тръгнало да изпълнява поръчението на престъпника.

За щастие досетливият продавач в павилиона, от който имали намерение да направят покупката, предупредил възрастната двойка, че може да става въпрос за измама. Едва тогава измамените хорица позвънили на личния телефон на дъщеря си и установили, че са измамени. Сигнализирали в полицията.

Образувано е досъдебно производство.

От МВР отново предупреждават хората да бъдат особено внимателни за телефонни измами. Винаги да проверяват истинността на телефонните твърдения, че нещо се е случило с близките им, особено ако се искат и пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase