Снимка: Impact Press Group

Хора с уважавани професии са сред стотината ексхибиционисти, стряскащи жените и децата по парковете на столицата.

Толкова са и регистрираните мъже за последните 2 години, които не се притесняват да се самозадоволяват пред публика - училища и спирки на метрото в столицата, пише в днешния си брой „Монитор“.

Сред онанистите има преводачи на специализирана литература, бивши актьори и военни, на които животът им поради една или друга причина се е обърнал и това е отключило желанието им да си показват гениталиите на публични места, коментират представители от разследващи от група „Детска престъпност” в Столичната дирекция на вътрешните работи.

Криминалистите смятат, че онанистите подобно на педофилите имат проблеми в психично-физиологичното си развитие.

Ярък пример за такъв човек беше убождачът Валентин Пенчев, който се възбуждаше единствено когато боцка малки деца със спринцовка.

Другият възможен фактор за подобно поведение е внезапен срив в личния живот на мъжа.

Такъв е случаят с бивш военен от поделението в Горна баня, който бил изгонен от армията, защото започнал да пие. След уволнението останал без пенсия, развел се със съпругата си и това отключило желанието му за самозадоволяване на обществени места.

Алкохол и лични проблеми станали причина бивш преводач на специализирана литература от френски език и актьор да мастурбира пред погледа на малки деца на възраст от 10 до 14 години.

За изпълненията си онанистите най-често получават нищожни наказания, тъй като ги съдят за хулигански прояви. Една от най-честите санкции за свалянето на гащите пред публика е пробация.

Необичайно много болни от скарлатина посред лято отчита епидемиологичният бюлетин на Националния център по заразни и паразитни болести, алармира 24 часа“. От началото на годината са регистрирани близо 2000 заразени. Само за последната седмица са описани 19 случая.

„По принцип скарлатината се вихри през есента и зимата. При нея се появява типичен кожен обрив. Възможно е сега при някои болни зачервяванията да са от вирусни инфекции, а джипитата да ги тълкуват погрешно“,  коментира доц. Атанас Мангъров от Инфекциозна болница.

Соня Чонова, майката на 18-годишният семинарист Калин Чонов, който почина от скарлатина във ВМА на 3 март след неадекватна реакция на медиците от бърза помощ, възнамерява да съди лекарите, които са оставили сина й да умре, допълва изданието.

Двама монаси заклеймиха суеверията. Според тях масовото чукане на дърво, за да се предпазим от нещастия, е грях, пък пише в днешния си брой „Стандарт“.

Стискането на палци за успех, носенето на мартеници за здраве и ужасът, който изпитваме от черните котки, също попадат в графата "вредни суеверия".

Томчето на йеромонах Висарион от Зографския манастир и йеромонах Йоан от манастира "Свети Петър и Павел" в Бяла черква вече е особено популярно сред свещеници и миряни. Някои християни считат, че суеверието е нещо безобидно, и предпочитат да чукнат на дърво, да не би да стане нещо, пишат Божите служители.

Вредата от суеверието обаче е прикрита, тъй като то откъсва човека от здравата вяра, смятат монасите.

Книгата се издава от славянобългарския манастир "Свети вмчк Георги Зограф". Черковна свещ с вързана мартеничка на корицата подсказва тематиката на томчето.

Държавата спешно търси европейски дом за 14 мечки, гледани от години в ловното стопанство “Кормисош” край град Лъки в Родопите, акцентира „Труд“.

Животните живеят там в тесни бетонни клетки, правени през 1967 г., освен това са и непълноценно хранени, обясниха от ведомството на Нона Караджова.

Всяка една от мечките е заснета, така че снимката заедно с информация за животното да бъде изпратена до европейските информационни мрежи за обмен на животни от зоопарковете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase