Зверски убитият Николай. Снимка: МВР

Жестокото убийство на Николай Йорданов, чието тяло беше открито преди два дни, е било планирано, твърди пред bTV Неделчо Стойчев, директор на Института по психология на МВР.

Вчера Софийският градски съд реши обвиненият за убийството на 22-годишното момче Адриан Ангелов да остане постоянно в ареста. Той е основният заподозрян за бруталното убийство.

31-годишният Адриан е от село Гложене, има средно образование и дошъл в София заедно със семейството си. Според разследващите у него надделява чувството за провал.

Адриан има 8-годишна дъщеря. Не е работил през последната година. Описват го като аутсайдер, мързелив, търсещ лесни пари. Николай пък зареждал пицарии и заведения в цяла София. Описват го и като доверчив, отговорен, което се оказало пагубно за него.

Още по темата

Адриан твърди, че Ники е починал при нелеп инцидент. Разследващите обаче са категорични, че убийството му е планирано и целта е грабеж. Зверски убитото момче е имало у себе си 1500 лева, с които след това Адриан ткупува колата си, оставена в заложна къща.

След жестокото убийство тръгва за родната Мизия, краде кофи за смет, слага в тях разчлененото тяло на Николай и ги хвърля в река Огоста.

Хавлиена кърпа с капка кръв с ДНК на Николай от апартамента на Адриан, където е извършено престъплението, го издава.

"Адриан има чертите на аутсайдер – човек, който има претенции, но не ги е реализирал", коментира още Неделчо Стойчев.

Заради свръхпретенциите си Адриан не си е намерил работа, винаги се е чувствал недооценен, Дори не си е плащал сметките в пицарията, където с Николай се запознават.

Адриан не съжалява за убийството, а по-скоро за това, че е заловен.

"В крайна сметка планът не е сработил заради грешките, които е направил", коментира още експертът от МВР.

Една от тези грешки, довели до бързото разкриване на престъплението, е решението на убиеца да вземе няколко пити кашкавал от буса на убития Николай, който изоставил край Централна гара, каза главен инспектор Михаил Наумов, началник сектор „Убийства” в Главна дирекция „Криминална полиция”. Опитал се да ги продаде на пицарията, в която се запознали с Николай, за да спечели някой лев.

При обиска в жилището на Адриан са намерени част от откраднатите пити. Съпругата му дори се опитала да изгори едната пита в печката. Тя не е знаела за убийството, но е предполагала, че кашкавалът е откраднат и е направила опит за укриването на питите.

Същинската работа по разплитането на случая е била, след като се намерени части от тялото на момчето в река Огоста. 

Друга грешка според разследващите са кофите за боклук, които били намерени в реката. Това означавало, че човекът, който го е направил, трябвало да има нещо общо с този регион. След анализ кои от контактите на Николай имат връзка с този регион, се е стигнало до Адриан.

Под натиск от фактите той направил пълни самопризнания. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase