Издирваният Георги Енев. Снимка: Facebook

Търсеният за кражбата на 1 милион и 600 хиляди лв. Георги Енев е обявен за издирване чрез Шенгенската информационна система, очаква се това да бъде направено и от Интерпол, въпреки че в прокуратурата няма официални данни той да е напуснал пределите на България.

33-годишният мъж е бил командос и дълго време може да издържи сам в планината, предположиха пред Dnes.bg разследващите случая.

Следите на Енев се губят във вилната зона край пловдивското село Храбрино. То се намира в полите на Родопите. В колата е открит и мобилният му телефон, а в издирването на автомобила са участвали специално обучени кучета.

„Има двама свидетели, които са видели Енев как разтоварва парите от инкасо автомобила сам и ги натоварва в личния си автомобил”, разкриха от полицията.

Още по темата
Той е свалил униформата си и е облякъл цивилни дрехи. Не е въоръжен.

От прокуратурата са констатирали и редица нарушения при превозването на крупната сума с инкасо автомобила.

„Факт е, че са спирали не където трябва, факт е, че единият е напуснал автомобила, отклонили са се от маршрута, по който трябвало да се движат, нарушенията са много”, заяви пред Dnes.bg говорителят на Окръжна прокуратура в Пловдив Галин Гавраилов.

По тази причина колегата на Енев не се е усъмнил, тъй като било нещо нормално да спират за закуски със служебната кола.

Енев го е излъгал, че ще обърне колата и ще се върне. Докато колегата му купува закуски, Георги Енев спира на съседната задънена улица „Петрова нива” и пренася чувалите в Опел-а си.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase