Снимка: архив, Булфото

ГДБОП разби организирана престъпна група за съхранение и трафик на наркотици, съобщиха от МВР.  В процеса на разследването била получена информация, че се планира изграждането на нелегална нарколаборатория в къща в близост до град Земен.

Спецакцията на антимафиотите е проведена вчера сутринта около 7 часа в Земен.  В установената къща била разкрита лабораторията в работен режим. Намерени и иззети са около 10 литра БМК /бензилметилкетон/ - основна химическа суровина, използвана при производството на синтетични наркотици.

На място са задържани трима криминално проявени мъже. А.С./38 г./ от Перник, с прякор Фокси, е регистриран за трафик на дрога.

През 2008 година той е заловен при опит да пренесе 6 кг хероин през ГКПП- Кулата. Връстникът му И.С., с прякор Бореца, също от Перник, има регистрация за отвличане през 2009 г. 45-годишният И.С. от Петрич има присъда за незаконно устройване на хазартни игри и е с наложен запор на имуществото му, възлизащо на стойност около 3 милиона лева.

Малко по-късно антимафиотите установили и задържали в Перник и лидера на групата – Ц.Т. /41г./, с прякор Бретона, криминално проявен и осъждан. Перничанинът е задържан многократно за трафик, разпространение и притежание на наркотични вещества.

В жилищата и автомобилите на четиримата мъже са намерени над 1300 литра фенилоцетна киселина - също прекурсор за незаконното производство на синтетични наркотици. Иззети са и 4 ловни огнестрелни оръжия, пистолет, множество боеприпаси и мобилни телефони, малки количества хероин и амфетамин.

На групата е наложена полицейска мярка за задържане за 24 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase