Снимка: Булфото

Горски служител застреля ром, който заедно с негови роднини се опитвал да открадне дърва след незаконна сеч в землището на старозагорското село Едрево, съобщават от Областната дирекция на полицията.

На 1 март около 19,30 часа в полицията в Казанлък е подаден сигнал за прострелян мъж в село Едрево, община Николаево.

Установено е, че около 18.00 ч. 38-годишен горски стражар при Държавно горско стопанство - Гурково получил сигнал за незаконна сеч на дърва в землището на с. Едрево.

Съвместно със свой колега стражаря посещава селото и спира за проверка каруца, натоварена с около един кубичен метър дърва за огрев, немаркирани с контролна горска марка и без превозен билет.

С каруцата са се превозвали братя – на 19 и 26 години, както и техен 18-годишен роднина.

По време на проверката към тримата мъже се присъединили множество техни роднини, които опитали да възпрепятстват действията на горските и ги нападнали с колове и подръчни материали.

С цел предотвратяване на нападението и при самозащита 38-годишният горски стражар произвел няколко изстрела със служебния си пистолет Макаров, като прострелял брата на двамата заловени братя – 25 годишен мъж.

В резултат на стрелбата той е починал намясто. Трупът му е откаран за аутопсия в Катедра Съдебна медицина - Стара Загора. Работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase