Майката и сестрата на убитата Мирослава. Снимка: Impact Press Group

Полицията проверява възможна съпричастност към зверското убийство на 17-годишната Мирослава и на трети човек, съобщи БНТ.Той е бизнес съдружник на самоубилия се Стойчо Стоев.

Междувременно втората съдебно-медицинска експертиза на трупа на Мирослава доказва брутално отношение към момичето, което се е борило с всички сили за живота си.

Гръбнакът й е счупен на две места, както и вратът й. Информацията е от близки на убитото момиче. Ако тези факти бъдат потвърдени официално, ще се докаже категорично, че Мирослава не се е доверила на похитителите си.

Същевременно казусът около психичното състояние на Марио Любенов - Заека, сочен от полицията като един от извършителите на зверското убийство, остава все така неясен. Утре съдът ще реши дали да бъде удължен срокът за изготвяне на експертизата от съдебните психиатри.

Още по темата
 От полицията са категорични, че Марио не е на свободен болничен режим. Късно снощи той беше конвоиран към Перник. Криминалистите твърдят, че в момента 24-годишният мъж е на сигурно място и се охранява от полиция.

Утре той ще се изправи пред съда в Перник, но не заради убийството на Мирослава, а за друго дело срещу него за фалшиви пари.

Съдебният състав ще реши дали ще бъде удължено времето за изготвяне на психиатричната експертиза, за което настояват съдебните психиатри, магистратите ще решат и дали към екипа да се присъедини четвърти човек - изявен клиничен психолог.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase