Снимка: Facebook

По време на разпитите, самоубилият се преди два дни Стойчо Стоев – Чочо е твърдял, че убиецът на 17-годишната Мирослава от Перник е другият задържан Марио.

"Стойчо съдействаше през цялото време на разследването, той посочи къде е трупът на Мирослава", обяви днес вътрешният министър Цветан Цветанов пред TV7.

Още по темата
По думите на МВР шефа много тежък и продължителен труд е струвало да се открият убийците на момичето.

"Колегите работиха денонощно. Кореспонденция, SIM-карти, анализи, работата на психолозите, които са направили профил, така стигнахме до тези лица. Минахме през много други хора от обкръжението на момичето", поясни Цветанов.

Според БНР веднага след ареста си другият задържан Марио Любенов-Заека се е представял за невменяем и дори в момента се намирал в клиниката на 4-и километър.

Състоянието му обаче може да се окаже обикновена симулация, за да се спаси от наказателна отговорност, след като вече е уличен за извършител на бруталното убийство.

Показания срещу него вече е дала и сестрата на Мирослава – Елеонора.

Вътрешният министър не потвърди информациите, че разследващите са имали намерение да направят Стойчо Стоев – Чочо защитен свидетел и да обвинят за бруталното убийството съучастника му Марио.

Цветан Цветанов изказа съболезнования на близките на убитата Мирослава, както и на и приятелите й в Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase