Снимка: Архив Булфото

Полицейски служител е задържан с 2000 кутии цигари в управлявания от него автомобил при спецакция тази нощ, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца.

М.М. /39 г./, служител в районното полицейско управление към АЕЦ "Козлодуй", жител на оряховското село Остров, бил спрян за проверка от негови колеги от ОДМВР по сигнал. Заедно с него в автомобила му "Фолксваген Шаран", в който са намерени контрабандните цигари, пътувала и съпругата му К.М. /34 г./, уточняват от полицията.

В хода на операцията е извършен обиск на къщите, обитавани от семейството и техните родители в село Остров. В една от тях са намерени още 3 390 кутии цигари от различни марки без акцизен бандерол. Цялото количество цигари е иззето.

За случая е уведомена Окръжната следствена служба във Враца, където е започнато досъдебно производство за незаконно държане и търговия с акцизни стоки без необходимото разрешение. В полицейското управление в Оряхово е започнато второ досъдебно производство за намерените в къщите цигари. М.М. е задържан за
24 часа, допълват от ОДМВР-Враца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase