Снимка: Архив, МВР

Плевенската полиция задържа 40-годишен мъж, снимал порнографски филми с непълнолетни момчета, съобщи МВР.

При акция вчера антимафиоти открили в жилището на мъжа в Плевен 6 лаптопа, стационарен компютър и мобилен телефон със снимков и видео-материал с порнографско съдържание. В записите участвали непълнолетни момчета.

Разследването на служителите от "Борба с организираната престъпност" установило, че мъжът с инициали Р. З. се запознавал в жертвите си в интернет. Той примамвал само непълнолетни момчета от града като се представял с различни имена и професии.

Мъжът се виждал с децата и след малки почерпки установявал сексуални контакти. Заснемал момчетата в апартамента му, в автомобила му "Мерцедес", както и на други места.

При претърсванията в жилището на задържания са иззети и 4 флаш памети, 7 хард диска, видео камера и 253 CD-та и DVD-та, също с порнографско съдържание. Намерени са и незаконно притежавани 17 бойни патрона – 7,65 кал. "браунинг".

От потърпевши момчета са снети обяснения и децата са разпитани пред съдия.

Предстоят технически експертизи на компютърната техника и изясняване дали мъжът е разпространявал създадените от него клипове.

Проверка е изяснила, че срещу 40-годишния мъж има заявителски материал за унищожаване на чужда вещ. Той не е осъждан.

Първоначално е задържан за срок от 24 часа, а впоследствие му е повдигнато обвинение и мярката му за неотклонение е изменена на "задържане под стража" за срок от 72 часа.

Документирането на престъпната дейност на плевенчанина продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase