Снимка: архив, Булфото

Двама 17-годишни, които в момента изтърпявали наложена присъда „пробация”, са задържани за извършено от тях поредно нападение с цел грабеж, съобщиха от МВР.

Младежите нападнали, били и ограбили 55-годишен мъж пред жилищен блок в града. Престъплението е извършено малко след полунощ. Сигнал за него подала жена, която чула виковете на потърпевшия.

Пристигналият на място екип помогнал на пострадалия мъж, било установено, че неизвестните са отмъкнали наличните му 200 лева, лични документи и двата му мобилни телефона.

В хода на предприетите действия  криминалистите заловили двамата злосторници.

Независимо от крехката им възраст, 17-годишните, които живеели под наем в града, са натрупали в биографията си множество криминални деяния и в момента изтърпявали наложена присъда „пробация”.

Срещу единия има 13 заявителски материала за кражби, унищожаване на чуждо имущество и грабежи. Има 3 присъди – “пробация” за кражба, 1 година условно – за грабеж, и “пробация” – отново за грабеж.

Регистрираните заявителски материали на съучастника му са 18. Те също са за кражби, грабеж, унищожаване и повреждане на чуждо имущество.В криминалната статистика има 2 регистрации, срещу него са издавани и  2 присъди -  “пробация”, като втората изтърпявал в момента, но издържал около 15 дни, преди отново да се върне към „занаята”.

Първата му криминална проява е от 2005 г. Ученик е в ТВУ – Ракитово. По време на зимната ваканция тази година е извършил три грабежа на жени, поясняват от областната дирекция..

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase