Антимафиоти от Пловдив и София заловиха 28-годишен мъж за разпространение на порнография с участието на малолетни.

Според органите на реда Иван Л. е принуждавал малолетни момичета да се разсъбличат през камерите си на скайп и да се опипват.

Установено е, че арестуваният се е регистрирал в интернет пространството като 14-годишен и чрез скайп намирал деца на възраст от 9 до 14 години.

Той уговарял момичетата да се събличат голи пред камерата, а ако някое от децата откажело, Иван го заплашвал, че ще му нанесе побой.

"Децата са се стресирали и са правили това, което той иска, защото са се страхували да не бъдат открити от обвиняемия в домовете си“, обясни за Dnes.bg Галина Андреева от районната прокуратура.

Преди дни майката на едно от изнудваните деца, което е деветгодишно от София, разбрала какво се случва с дъщеря й и веднага подала сигнал в полицията.

Прокуратурата е внесла в Районен съд – Пловдив, искане за най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража”.

Обвиненията срещу Иван Л. са за извършване на блудствени действия с лице, ненавършило 14 години, като е използвал информация, предоставена в интернет, за това, че е набирал и принуждавал непълнолетни да мастурбират, обясни прокурор Андреева.

Все още не е ясно с колко момичета мъжът е контактувал по този начин, но в компютъра му са намерени множество снимки на голи девойки.

Иван не е осъждан, живее с родителите си в Пловдив и е безработен.

По-късно през деня съдът ще гледа мярката му за неотклонение.

За такъв вид престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба до 10 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase