Продължава работата по специализираната полицейска операция „Играчите”, проведена днес на територията на областите Сливен, Стара Загора и Велико Търново. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в Сливен.

Задържани са общо шест лица начело с лидера на групата Минчо Фотев – Лисицата. В момента се претърсват и изземват документи от счетоводни къщи.

Цветанов отказа да дава повече подробности за операцията и задържаните, но категорично заяви, че днешната операция е част от неутрализирането на престъпна група занимаваща се с източване на ДДС и ощетяване на бюджета с над 2 млн. лева, а в рамките на един месец ще бъдат планирани и реализирани и други подобни операции.

Цветан Цветанов бе в Сливен, за да представи новия директор на областната структура на МВР. От днес временно изпълняващ длъжността е 53-годишният досегашен началник на сектор „Специални операции” в ГДБОП Никола Геджев.

Министърът на вътрешните работи определи назначението като възможност да се създаде по-добра организация в сливенската дирекция и постави няколко задачи пред Геджев: противодействие на контрабандата, на организираните престъпни групи, привеждане в известност на криминалните субекти, справяне с лихварството и тясно сътрудничество с дирекциите от близките области.

Като основен акцент пред новия сливенски полицейски началник Цветанов постави неутрализирането на практиката за купуване на гласове по време на избори, тъй като индикациите сочат, че се подготвят подобни процеси. И даде пример с малко населено място, в което живеят около 200 човека, а са регистрирани вече 260 нови, и то на адреса на кмета на селото и негови близки.

Още по темата

На въпрос защо е бил дисциплинарно уволнен досегашният директор на ОД на МВР комисар Чавдар Божурски, Цветанов коментира, че се е съобразил с констатациите и мотивите на инспектората, извършил няколко проверки, и подчерта, че е недопустимо служител на министерството да изпада в „необичайно състояние след почерпка”.

Името на новия началник на РПУ-Сливен ще стане известно, след като Геджев се запознае с работата на дирекцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase